Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα από το άνοιγμα των Σχολείων και χιλιάδες γονείς και μαθητές ειδικών, μουσικών, καλλιτεχνικών και πρότυπων – πειραματικών σχολείων, που θεωρητικά δικαιούνται μεταφοράς, ταλαιπωρούνται καθημερινά. Γονείς αναγκάζονται να καλύπτουν το ζήτημα της μεταφοράς με ίδια μέσα, να επιβαρύνονται και οικονομικά, σε συνθήκες μεγάλων ανατιμήσεων στις τιμές των καυσίμων. Μαθητές περιμένουν με τις ώρες το λεωφορείο, συνωστίζονται στα ΜΜΜ. Ορισμένα παιδιά αναγκάζονται να περπατούν ακόμα και χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο τους ενώ αρκετοί είναι και οι γονείς που πληρώνουν από την τσέπη τους για ταξί.

Το χειρότερο όμως είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που δεν φθάνουν καθόλου στο σχολείο τους, λόγω του ότι δεκάδες δρομολόγια κηρύχθηκαν άγονα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κατέθεσε υπόμνημα προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Το υπόμνημα αυτό στάλθηκε  στην Περιφέρεια Αττικής,  στα υπουργεία Παιδείας,  Εσωτερικών και Υποδομών ενώ κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο και στα κόμματα της Βουλής.

Δυστυχώς όμως καμία ενημέρωση δεν έχουμε λάβει, εάν η Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία προχωρούν σε συγκεκριμένες ενέργειες ,προκειμένου να σταματήσει ο Γολγοθάς τόσων οικογενειών και τόσα παιδιά που είναι εκτός, να επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Στα πλαίσια αυτά η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 7 Νοέμβρη στις 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17), ώρα που θα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού συμβουλίου.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων γονέων σε ειδικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, πρότυπα- πειραματικά σχολεία και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αμέα να συμμετέχουν.

ΤΟ ΔΣ

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.