ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί Ενώσεις και συλλόγους γονέων να συμμετέχουν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Φλεβάρη στις 12μμ στα Προπύλαια.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει η κυβέρνηση να πείσει ότι νομοθετεί υπέρ των δημόσιων πανεπιστημίων η αντικειμενική πραγματικότητα της υποχρηματοδότησης και των μειωμένων κάθε χρόνων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό τη διαψεύδουν οικτρά.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός να πείσουν ότι νομοθετούν για να βοηθήσουν και τα παιδιά των πιο αδύναμων οικονομικά οικογενειών να προχωρήσουν, τα δις ευρώ των φροντιστηρίων και η αντικειμενική πραγματικότητα που λέει ότι η τσέπη του καθενός θα αποφασίζει ποιο παιδί θα σπουδάζει τους διαψεύδουν οικτρά.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός για να πείσουν ότι «έχουν το νου τους στο παιδί» τους ενημερώνουμε -αν και ήδη το γνωρίζουν- ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι αλλαγές με το εθνικό απολυτήριο, η ΕΒΕ και η επέκταση της τράπεζας θεμάτων σε όλο το Λύκειο όχι μόνο δε θα βελτιώσει το σχολείο, αλλά θα το μετατρέψει σε μια εξεταστική αρένα, με τον ανταγωνισμό, το άγχος, την παραίτηση να κυριαρχεί από το δημοτικό ακόμα!

Όσο και να προσπαθήσαμε εμείς καμία κουβέντα δεν ακούσαμε για χρήματα που θα δοθούν για επισκευές στα σχολεία, καμιά κουβέντα δεν ακούσαμε για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις στα σχολεία, δωρεάν και με ασφάλεια για να μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε ότι θα καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά, ότι όλα τα παιδιά θα έχουν την βοήθεια που χρειάζονται από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε στις τόσες μεγαλοστομίες τους για τα φαινόμενα βίας στους ανηλίκους, ότι κάθε σχολείο θα έχει μόνιμα στη λειτουργία του ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό για να μη μένει κανένα παιδί απροστάτευτο.

Όσο και αν συνεχίζει την προσπάθεια ο υπουργός κατά το «Όταν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα με εμάς τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα», η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απαιτεί το νομοσχέδιο να αποσυρθεί, απαιτεί να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το ΔΣ

21.02.2024

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.