Η απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας μας παραπέμπει στον προϋπολογισμό του προγράμματος για να δικαιολογήσει τους λόγους που 3 Δημοτικά σχολεία έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και στην γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 
Μάλιστα με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι για τη νέα σχολική χρονιά η χρηματοδότηση του προγράμματος μειώνεται κατά 9% περίπου €21.000.000 λιγότερα, γεγονός που σημαίνει ακόμα περισσότερα σχολεία εκτός προγράμματος.  Επισυνάπτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία για το θέμα. 
Ως γονείς δεν αποδεχόμαστε ότι υπάρχουν κριτήρια βάσει των οποίων εξαιρούνται παιδιά από το πρόγραμμα των σχολικών γευματων. 
Σήμερα που η ακρίβεια εξανεμίζει το μισθό μας στα μισά του μήνα και όλο  και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές ανάγκες, η επέκταση του προγράμματος σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής και σωστή σίτιση όλων των μαθητών.

Επιμένουμε στο αίτημα για συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ και διεκδικούμε:

την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των Δημοτικών σχολείων της 7ης Δ.Κ. Αθήνας που έχουν εξαιρεθεί (105ο, 107ο, 111ο Δημοτικά Σχολεία)

την επέκταση του προγράμματος στα νηπιαγωγεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

την αυτόματη ένταξη όλων των σχολείων χωρίς κριτήρια και χρονοβόρες, γραφειοκρατικές διαδικασίες από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων

τη πρόσληψη του ανάλογου προσωπικού – τραπεζοκόμων – και τη διαμόρφωση των ανάλογων χώρων σε κάθε σχολείο για την σίτιση των μαθητών

Καλούμε  όλους του Συλλόγους Γονέων να να στηρίξουν τα παραπάνω αιτήματα και να συντονίσουν την συλλογή υπογραφών από τα μέλη των Συλλόγων τους (επισυνάπτουμε το σχετικό κείμενο) ζητώντας ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ. 

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.