Για μια ακόμη διαπιστώνουμε με έκπληξη την εξαίρεση από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων των 13ου – 18ου – 19ου – 26ου δημοτικών σχολείων μας, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β ́5151 από 4-10-2022.

Το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβαν υπόψη τους σχετικό αίτημά μας από 21.07.2022 με το οποίο θέταμε την επιτακτική ανάγκη της ένταξης των παραπάνω σχολείων στο πρόγραμμα ζητώντας 850 επιπλέον γεύματα έτσι ώστε να καλυφθούν και τα εν λόγω σχολεία.

Θεωρούμε απαράδεκτο αλλά και προκλητικό να ξεχωρίζουν τα σχολεία σε “προνομιούχα” και μη και μάλιστα στην ίδια πόλη με αποτέλεσμα την κατηγοριοποίησή τους δημιουργώντας σύγχυση σε γονείς και μαθητές καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική τέτοιων διαχωρισμών, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκολύνει σημαντικά πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης. 

Τα αρμόδια Υπουργεία και η κυβέρνηση με αυτήν τους την αυθαίρετη απόφαση φαίνεται να μη συμμερίζονται την αγωνία των οικογενειών αυτών και να αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως αριθμούς και χρηματικό κόστος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωαν. Ρέντη καταγγέλλει την απόφαση για εξαίρεση των 4 σχολείων μας και απαιτούμε να ενταχθούν έστω και τώρα έτσι ώστε όλοι οι μαθητές μας να λαμβάνουν σχολικό γεύμα. 

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες διεκδικώντας ό,τι δικαιούνται τα παιδιά μας.

Το Δελτίο Τύπου το συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 13ου – 18ου – 19ου – 26ου δημοτικών σχολείων Νίκαιας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.