Την Τέταρτη 06 Μαΐου και ώρα 13:15, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβου- λίου του Δήμου Πεντέλης ,θεσμική συνάντηση μεταξύ των κας. Φωτεινής Μαρκαντώνη, Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, κας Αιμιλίας Λεονταρίτου Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κας Σέβης Πάχη Προέδρου της Δευτε- ροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κου Παναγιώτη Κρανιώτη Αντιπροέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολι- κής Επιτροπής, κας Ελένης Πολίτη, Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής / Ιατρός, κου Περικλή Μπουρσινού, Τεχνικού Συμβούλου της Δημάρχου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Έ- νωσης Γονέων Πεντέλης.

Η θεσμική συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης από πλευράς των προέδρων των Σχολι- κών Επιτροπών, για το σχέδιο δράσης και τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος μας για την σωστή υγειο- νομική φροντίδα και την ομαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων από τις 11 Μαΐου για την Γ’ Λυκείου και από 18 Μαΐου για Α,Β Λυκείου και Γυμνάσια.

Συγκεκριμένα οι Σχολικές Επιτροπές έχουν προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

Προσωπικό Καθαρισμού

Έγινε συμπλήρωση του προσωπικού καθαρισμού από την πρωτοβάθμια στις σχολικές μονάδες ως ακολούθως:

  1. Γυμνάσιο Πεντέλης 2 άτομα
  2. Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης 2 άτομα
  3. Γυμνάσιο Μελισσίων 2 άτομα
  4. Λύκειο Πεντέλης 2 άτομα
  5. Λύκειο Νέας Πεντέλης 2 άτομα
  6. Λύκειο Μελισσίων 4 άτομα

 Το ανωτέρω προσωπικό καθαρισμού θα είναι στις σχολικές μονάδες από την έναρξη σχολικού ωραρίου.

Για επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων αναμένονται οδηγίες από το Υ-

πουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση που λειτουργήσουν τα Δημοτικά Σχολεία τα κενά του προσωπι-

κού καθαρισμού θα καλυφθούν από τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού.

Ενημέρωση – Διαδικασίες Καθαρισμού

Το προσωπικό καθαριότητας έχει ενημερωθεί πλήρως από τις Σχολικές Επιτροπές για τα μέρη τον τρόπο και την συχνότητα με την οποία θα πρέπει να καθαριστούν οι επιφάνειες των σχολικών μονάδων.

Εφοδιασμός με Υλικά Καθαρισμού

 Έχουν εφοδιαστεί όλα τα σχολεία με το κατάλληλο υγειονομικό υλικό. Συγκεκριμένα θα υπάρ- χουν μέσα σε κάθε τάξη, αντισηπτικά. Στις Διευθύνσεις των σχολείων θα υπάρχουν σε επάρκεια γάντια και μάσκες προκειμένου να διατεθούν σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος .Επίσης θα γίνεται τακτικός ανεφοδιασμός με υλικά καθαρισμού.

Απολύμανση

Τα σχολεία έχουν καθαριστεί όλα με χλωρίνη.

Στις ειδικές οδηγίες που έδωσε η κα Ελένη Πολίτη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνι- κής Πολιτικής / Ιατρός, τονίστηκε, η χρήση ποτηριών μιάς χρήσεως και παρακάλεσε να ενημερώσουμε τους γονείς και κηδεμόνες οτι το κάθε παιδί να χρησιμοποιεί το ατομικό / προσωπικό μπουκαλάκι νερού.

Αφού τελείωσε η ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς η Ένωση Γονέων έκανε τις παρα- κάτω τοποθετήσεις:

Θερμομέτρηση

Η Ένωση ζήτησε να γίνεται κάθε πρωί στην είσοδο της σχολικής μονάδας θερμομέτρηση των μαθητών.

Αθλητικοί Χώροι

Σε ερώτηση εάν με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, θα ανοίξουν και οι αθλη- τικοί χώροι για τις ομάδες η απάντηση ήταν αρνητική καθώς ισχύει ακόμα η οδηγία του Υπουργείου Αθλητισμού.

Ατομικό Τσαντάκι Υγιεινής

Η Ένωση πρότεινε κατά την διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων να παραδίδει κάθε πρωί η Σχολική Επιτροπή, σε κάθε υποψήφιο ένα ατομικό τσαντάκι υγιεινής, όπου να περιέχει: αντιση-  πτικό μάσκα μαντηλάκια και γάντια μιας χρήσεως. Η Σχολική Επιτροπή αποδέχτηκε να υλοποιήσει την πρόταση αρκεί να μην υφίσταται πρόβλημα από το Υπουργείο Παιδείας .

Σύσταση Επιτροπής Ενημέρωσης.

Η Ένωση ζήτησε από τους εκπροσώπους των Σχολικών Επιτροπών να δημιουργηθεί μια Επιτροπή, που θα αποτελείται από αρμόδιους του Δήμου και έναν (1) εκπρόσωπο της Ένωσης ώστε να αναλάβει την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για την υγειονομική φροντίδα προκειμένου να απο- φευχθούν κρούσματα κορωνοϊού.

Τελειώνοντας η Ένωση επισήμανε στις Σχολικές Επιτροπές ότι θα παραμείνει συμπαραστάτης σ όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, άλλα παράλληλα θα παρακολουθεί τις ενέργειες και εξελίξεις, προκειμένου να επέμβει με μοναδικό κίνητρο την υγειονομική ασφάλεια την Σχολικής Κοινότητας

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.