Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων Δ. Μεταμόρφωσης εκφράζει την πλήρη αντίθεση της και την έντονη διαμαρτυρία της αναφορικά με την χθεσινή αντιδεοντολογική τροπολογία που έφερε αιφνιδιαστικά η Υπουργός Παιδείας. , σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και αφορά στην απευθείας μετάδοση σε πραγματικό χρόνο μαθημάτων που πραγματοποιούνται σε τάξεις.

Επιπλέον στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προβλέπεται σε περίπτωση εκτάκτου ή απρόβλεπτου γεγονότος η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διαρκεί αυτή η συνθήκη. Η διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αποφασίστηκε η καταπάτηση της ιδιωτικότητας μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών . Είναι απαράδεκτο για άλλη μια φορά διατάξεις που αφορούν τα παιδιά μας να περνούν μέσα στη νύχτα χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι απόψεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν μπορεί να επιβάλλεται η σύγχρονη εκπαίδευση έναντι της ασύγχρονης, και να καταφεύγουμε σε αυτήν επειδή δεν έχουμε σχολεία με ολιγομελή τμήματα ώστε να γίνει με ασφάλεια το μάθημα . Πως είναι δυνατόν να ζητάτε από εκπαιδευτικούς και μαθητές να γίνει μάθημα όταν γνωρίζουν πως ότι πουν ακόμα και λάθος να κάνουν θα μεταδίδεται σε κόσμο πέραν της αίθουσας διδασκαλίας ? Όταν μέχρι και χθές για να βγάλουμε έστω και μια φωτογραφία των μαθητών έπρεπε να προσέχουμε να μην εμφανίζεται το πρόσωπο του παιδιού ως προσωπικό δεδομένο

Όπως λένε και οι δάσκαλοι «Η σχολική τάξη δεν είναι δημόσια συνεδρίαση. Όπως στο σπίτι μας δεν μεταδίδουμε σε ζωντανή μετάδοση την οικογενειακή μας ζωή έτσι δεν είναι ανεκτή ακόμα και για έκτακτους λόγους η μετάδοση της διδασκαλίας με πολλά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών¨»

Όταν κλείνει η πόρτα της αίθουσας υπάρχει εμπιστοσύνη και εμπιστευτικότητα ανάμεσα στους δασκάλους αλλά και στους μαθητές είναι μια άτυπη οικογένεια Δεν είναι δυνατόν ότι λέγεται μέσα στην τάξη να γίνεται προϊόν ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΎ ΣΟΟΥ με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς τα παιδία μας και τους γονείς τους. Στοιχεία που αντιβαίνουν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ούτε στα δικαστήρια δεν μπορούν να προσκομιστούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε τι διαφέρουν?

Απαιτούμε την απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας, απαιτούμε τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών και απαιτούμε την θέσπιση μέτρων που ενισχύουν ισότιμα για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές το δικαίωμα στην μάθηση.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.