Αγαπητοί Γονείς, Μαθητές.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι δύσκολες μέρες που διανύουμε γρήγορα να τελειώσουν. Ως μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή να παρακολουθούμε τα γεγονότα, να ενημερωνόμαστε ώστε να αποκτήσουμε εμπεριστατωμένη άποψη και να δράσουμε. Θα επικοινωνούμε πλέον και θα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας αλλά και τις αντιθέσεις μας, αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα από την σελίδα μας «Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας».

Το Υπουργείο Παιδείας “έτρεξε” να καταθέσει -εν μέσω πανδημίας- ένα αντι-εκπαιδευτικό  νομοσχέδιο που αντί να λύσει τα γιγάντια προβλήματα στον χώρο της Παιδείας, τα οποία μάλιστα διογκώθηκαν αυτήν την περίοδο, βάζει περισσότερα εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών μας.

Διαμορφώνει ένα Σχολείο πιο άδικο και πιο εχθρικό απέναντι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ βάζει τους γονείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πιστεύουμε ότι εν μέσω πανδημίας, είναι άκαιρο να συζητηθεί το όποιο 
νομοσχέδιο για την εκπαίδευση. Οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας δεν καθησυχάζουν τις αγωνίες των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

  • Η υπουργός από την μια διατυμπανίζει σε όλα τα ΜΜΕ ότι με 15μελη τμήματα κατά την προσεχή επαναλειτουργία των σχολείων μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για την πανδημία θα υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση ενώ την ίδια ώρα στο πολυνομοσχέδιο και μάλιστα εν μέσω κορονοϊού προβλέπει την αύξηση των μαθητών σε εντελώς ακατάλληλες αίθουσες κλουβιά και κοντέινερ. Στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σε 26, ενώ σε Γυμνάσια – Λύκεια αυτό θα ορίζεται με Υπουργικές Αποφάσεις, χωρίς να γνωρίζουμε τα κριτήρια που θα ισχύουν κάθε φορά, δηλαδή λάστιχο!!!!

Γι’ αυτό εμείς, ως γονείς όλων των βαθμίδων καταγγέλλουμε τον τρόπο αλλά και το περιεχόμενο του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου που τέθηκε προς συζήτηση, από το Υπουργείο Παιδείας, αυτή την χρονική στιγμή και με τον λαό κλεισμένο στα σπίτια του.

Ένα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ότι πιο αντιδραστικό – αντιπαιδαγωγικό προσπαθούν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις να περάσουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και έχει βρει την κατακραυγή όλων όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση, μαθητών και γονέων.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν χωράει συζήτηση ένα νομοσχέδιο, που για τα παιδιά μας επιφυλάσσει, ένα σχολείο που

  • Αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες.
  • Βάζει «προτεραιότητες» στις ανάγκες για την Ειδική Αγωγή που σημαίνει ότι θα αφήνει χιλιάδες μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης κ.α.
  • Στα νηπιαγωγεία μιλάνε για «αναβάθμιση» εισάγοντας Αγγλικά και πληροφορική (!), την ίδια ώρα που δεν έχουν ξοδέψει δεκάρα για τις ανάγκες της 2χρονης προσχολικής αγωγής, με σχεδιασμό που περιλαμβάνει ακόμα και κοντέινερ σε αυλές σχολείων άλλης εκπαιδευτικής βαθμίδας, ενώ παράλληλα δεν έχουν τακτοποιηθεί άλλα θέματα όπως κουζίνες, χώροι σίτισης και προσωπικό.
  • Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α’ Λυκείου (την προηγούμενη φορά που εφαρμόστηκε, ο αριθμός μαθητών που απέτυχαν αυξήθηκε κατά 600%)
  • Ανώτερο ηλικιακό όριο εγγραφής στα ΕΠΑΛ τα 17 έτη, αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους και να αποκτήσουν κάποιο εφόδιο επαγγελματικής αποκατάστασης.
  • Με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση να διαμορφώνει ένα αυτόνομο σχολείο προωθώντας την ανισοτιμία στη γνώση, την κρατική ελάφρυνση και την κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων.

Είναι αρκετά τα παραπάνω για να βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο αντι-εκπαιδευτικό είναι το νέο νομοσχέδιο και για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση απόσυρσή του και την έναρξη πραγματικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός

ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.