Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί, αγαπητά μας παιδιά,


Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με διαδικτυακή μετάδοση των μαθημάτων, απευθείας από τις σχολικές τάξεις.


Μας προβληματίζει φυσικά η δυνατότητα συνέχισης της εκπαίδευσης για όσους νοσούν ή ανήκουν (οι ίδιοι ή οικεία τους πρόσωπα) σε ευπαθείς ομάδες. Θεωρούμε όμως ότι εάν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορεί να βρεθεί τεχνική λύση, και παιδαγωγικά σωστή, για όλους αυτούς τους μαθητές, χωρίς όμως να πλήττονται τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών που βρίσκονται μέσα στις τάξεις.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Σαρωνικού τάσσεται σαφώς κατά της απόφασης της 57233/Y1/15.05.2020, την αναφερόμενη στην χρήση καμερών και μικροφώνων εγκατεστημένων στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μαθητές οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων δια ζώσης, λόγω των επιπτώσεων του COVID19.


• Συμφωνούμε με τις κριτικές (από την εκπαιδευτική κοινότητα) ότι το μέτρο αυτό απέχει πολύ από ορθές παιδαγωγικές πρακτικές
• Θεωρούμε ότι δεν προστατεύει τη σχέση εμπιστοσύνης μαθητών – εκπαιδευτικών και αφαιρεί τη δυνατότητα της παιδαγωγικής παρέμβασης του εκπαιδευτικού στα πλαίσια της διαχείρισης ιδιαίτερων ζητημάτων, που προκύπτουν εντός τάξης.
• Επίσης μαθητές με μαθησιακές ή συμπεριφορικές δυσκολίες κινδυνεύουν να γίνονται viral στο διαδίκτυο στιγματίζοντάς τους για όλη τους τη ζωή!


Γνωρίζουμε ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι μέσω των φορέων τους έχουν αντιταχθεί στην εφαρμογή του συγκεκριμένου τρόπου διδασκαλίας και μάλιστα έχουν προσφύγει (ΟΛΜΕ), και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από όπου και αναμένουν απάντηση.


Όλοι μαζί, οι Γονείς, οι Σύλλογοι και η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Σαρωνικού είμαστε ενωμένοι ενάντια σε αυτήν την καινούργια διαδικασία τηλεμάθησης.


Στεκόμαστε δίπλα στους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων που δεν θα επιτρέψουν την χρήση οποιαδήποτε μέσου για την απευθείας μετάδοση μαθήματος σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, να εφαρμοστεί στα σχολεία του Δήμου μας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.