Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως πιθανόν να γνωρίζεται, πάρα πολλοί γονείς που είχαν δώσει προκαταβολές για τις σχολικές εκδρομές των παιδιών τους, οι οποίες ακυρώθηκαν  λόγω της πανδημίας του covid -19, σήμερα έχουν καταστεί όμηροι των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Με την  έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 13-4-2020 – ΦΕΚ 84/Α/13-4-2020 «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», άρθρο 70, προβλέπεται  ότι : «κατά παρέκκλιση των κατά περίπτωση εφαρμοστέων διατάξεων σύμβασης ή νόμου, να προσφέρει στον πελάτη αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του».

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία που είχαν αναλάβει την πραγματοποίηση των εκδρομών, μπορούν να  κρατήσουν  τα χρήματα των γονέων για 18 μήνες και να τα επιστρέψουν μόνο αν δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή. 

Όμως, οι γονείς εν μέσω της τρέχουσας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης δεν έχουμε τη δυνατότητα να «χρηματοδοτούμε» τα ταξιδιωτικά πρακτορεία . Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι  οι προκαταβολές μας θα μετατραπούν σε κεφάλαιο κίνησης των εν λόγω επιχειρήσεων. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα τουριστικά γραφεία, αλλά δεν πρέπει  να δοθεί λύση με τα δικά μας χρήματα.

Τα προβλήματα που ανακύπτουν από  την συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι πολλά. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικά:

·         του χρόνου πολλοί μαθητές πιθανόν να έχουν αποφοιτήσει,

·         η μειοδότρια εταιρεία για την  σχολική εκδρομή την επόμενη σχολική χρονιά πιθανόν να είναι διαφορετική,

·         κάποιες οικογένειες ενδεχομένως  να μην μπορούν ή να μην θέλουν να συμπληρώσουν και το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό για την εκδρομή σε περίπτωση που μειοδοτήσει το ίδιο πρακτορείο,

·         να μην πραγματοποιηθούν ούτε του χρόνου οι σχολικές εκδρομές λόγω covid-19,

·         να μην υφίσταται το συγκεκριμένο πρακτορείο μετά από 18 μήνες κ.α.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητούμε την  ΑΜΕΣΗ επιστροφή των   προκαταβολών που έχουν καταβάλει οι γονείς στα ταξιδιωτικά πρακτορεία για τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.