Ως ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αλίμου καταδικάζουμε απερίφραστα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τον προαύλιο χώρο του 5ου Γυμνασίου και την άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας στα παιδιά μας από μεμονωμένους γονείς, οι οποίοι ασφαλώς και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών. Δεν εκφράζουν τις αγωνίες μας  και τη  διαρκή προσπάθεια μας να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα σχολεία μας.

 Ως γονείς πρέπει να είμαστε θετικοί πρωταγωνιστές  και με τη στάση και τις  παρεμβάσεις μας,  να είμαστε  μέρος της λύσης και  όχι ασυλλόγιστα   να γινόμαστε μέρος του προβλήματος. Οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τα παιδιά μας,  να σκύβουμε πάνω στα προβλήματα τους, να έχουμε ειλικρινή διάλογο μαζί τους και να προσπαθούμε να δίνουμε  πειστικές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα και τις ανησυχίες  τους. 

 Ως Ένωση Γονέων Αλίμου, προκρίναμε εξαρχής το δρόμο του γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου ως μέσο για τη  δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων για την ευόδωση της  προσπάθειας επίλυσης των υπαρκτών προβλημάτων  των σχολείων μας. 

 Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ο πιο ασφαλής και δημιουργικός δρόμος. 

 Ήρθαμε σε άμεση επαφή με τα παιδιά μας και επιδιώξαμε  τη συμμετοχή  τους στις συναντήσεις που ζητήσαμε  έγκαιρα από τους αρμόδιους φορείς.

 Θέλουμε ανοικτά σχολεία, θέλουμε ασφαλή σχολεία, θέλουμε σχολεία που να ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας. 

 Προς αυτήν την κατεύθυνση πορευόμαστε  με ψυχραιμία, με τη δέουσα  σοβαρότητα και πάντα με ξεκάθαρες θέσεις. 

 Και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί με τα παιδιά μας, για τα παιδιά μας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.