Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού βάζει σε μεγάλη αγωνία χιλιάδες γονείς, καθώς συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα και κλείνουν ολοένα και περισσότερα τμήματα σχολείων.

Η ανασφάλεια των γονέων μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το επικαιροποιημένο έγγραφο του ΕΟΔΥ (18/09/2020), που αφορά στη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες όπου αναφέρεται ότι δεν συνίσταται εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Επιπλέον, συστήνεται η στενή παρακολούθηση της υγείας τους, χωρίς να προσδιορίζεται το πώς αυτό θα γίνεται, καθώς και η ιατρική αξιολόγηση ύποπτου κρούσματος σε μαθητή, με ευθύνη του γονέα, χωρίς να ορίζεται η διαδικασία πραγματοποίησης δωρεάν τεστ, σε περίπτωση που ο παιδίατρος το συστήσει.

Αυτές οι ρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την πραγματικότητα των τμημάτων 25 και πλέον μαθητών προκαλούν αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας που επιβεβαιώνονται και με την ραγδαία αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μαθητές των οποίων τα σχολεία τους συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, χωρίς να έχει γίνει κανένα τεστ στους εκπαιδευτικούς και τουλάχιστον στους υπόλοιπους μαθητές των τμημάτων.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά διεκδικεί:

  • Την πραγματοποίηση δωρεάν τεστ, με ευθύνη του κράτους, σε όλους τους μαθητές του τμήματος, που επιβεβαιώνεται κρούσμα, καθώς και στις στενές επαφές αυτού (εκπαιδευτικούς, λοιπό προσωπικό, γονείς).

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να κλείνει το τμήμα και να γίνεται απολύμανση όλου του σχολείου. Σε διαφορετική περίπτωση, μπροστά στον επερχόμενο χειμώνα και σε συνδυασμό με την εμφάνιση και διασπορά της εποχικής γρίπης, τα σχολεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε θερμοκήπια διάδοσης του κορωνοϊού.

  • Παρουσία υγειονομικών στα σχολεία, σύνδεση του σχολείου με δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την επαρκή παρακολούθηση της υγείας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.
  • Τον προγραμματισμό με ευθύνη του κράτους δωρεάν επαναλαμβανόμενων δειγματοληπτικών τεστ στα σχολεία, για λόγους πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε να αναλάβουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς τις ευθύνες τους ώστε να προστατευθεί το υπέρτατο αγαθό, η ανθρώπινη ζωή.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.