Έχουν περάσει έντεκα μήνες από την εκδήλωση της πανδημίας και μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας με τραγικές συνέπειες για την λαϊκή οικογένεια. Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν σαν παραθυρόφυλλα και εξακολουθούν να μην αραιώνουν τον μαθητικό πληθυσμό, να μην αξιοποιούν χώρους που υπάρχουν.

Ο Κορυδαλλός των 80.000 κατοίκων, έχει μόνο έναν οικογενειακό γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥΥ. Στον ίδιο τον ΕΟΠΠΥΥ υπάρχουν ελάχιστες ειδικότητες με λιγοστό προσωπικό και ο σχεδιασμός που υπάρχει, είναι να γίνουν όλες οι δομές εμβολιαστικά κέντρα με αποτέλεσμα όλες οι άλλες παθήσεις να πληρώνονται σε ιδιωτικά κέντρα. Δίπλα μας, στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ήδη πριν την πανδημία τα κενά ήταν τεράστια τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Το τελευταίο διάστημα τα Νοσοκομεία έχουν βαφτιστεί εμβολιαστικά κέντρα χωρίς έχουν στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό. Ανακυκλώνουν το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό, κάνουν μπαλάκι γιατρούς και νοσηλευτές από τμήμα σε τμήμα και με την εντατικοποίηση τους οδηγούν στην εξόντωση.

Στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, καλούμε τους συλλόγους γονέων και τους γονείς, σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη στις 10:00 πμ, στο ΤΟΜΥ Κορυδαλλού (Πελοπίδα και Ξενοφώντος 5), για να δυναμώσει η διεκδίκηση μας για:

  • 15 μαθητές ανά τάξη, δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας, αξιοποίηση χώρων του Δήμου. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και καθαριστριών. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες. 

Καλούμε το Σωμ. Εργαζομένων του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς με τα σωματεία τους, τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, τους φορείς της πόλης να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των οικογενειών μας και την άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.