Μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε 26/02/2021, ενημερώθηκαν οι Σχολικές Μονάδες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα σίτισης, ότι από σήμερα Δευτέρα 01/03/2021, διακόπτονται τα Σχολικά Γεύματα.

Οι λόγοι που επικαλέστηκε το Υπουργείο Παιδείας είναι κάποια «γραφειοκρατικά προβλήματα» στην υπογραφή της νέας σύμβασης.

Για κάποια «γραφειοκρατικά προβλήματα» λοιπόν, έμειναν χωρίς σχολικά γεύματα 185.000 παιδιά σε 1.227 σχολικές μονάδες, μια χρονική συγκυρία που μόνο εύκολη δεν μπορείς να την πεις.

Αυτό το γεγονός 2 πράγματα μπορεί να σημαίνει, ή την ανεπάρκεια του Υπουργείου Παιδείας για στοιχειώδη προετοιμασία σε τόσο σημαντικά θέματα ή την κατ’ επιλογή εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων μαθητών και των οικογενειών τους. Το Υπουργείο Παιδείας ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει.

Να θυμίσουμε στο Υπουργείο Παιδείας, ότι με την ίδια προχειρότητα και ανεπάρκεια είχε χειριστεί και την προμήθεια μασκών προς τους μαθητές στην αρχή του Σχολικού έτους, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν την στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

Ιδιαίτερα στα Σχολεία του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και της υπόλοιπης Ανατολικής Αττικής, λόγω ανάλογων «γραφειοκρατικών προβλημάτων», άργησε η εφαρμογή του μέτρου των Σχολικών γευμάτων πάνω από έναν χρόνο.

Στον αντίποδα   όλων   των   παραπάνω,   δεν   είδαμε   μέχρι   τώρα   να   «κολλάνε»   σε

«γραφειοκρατικά προβλήματα», θέματα που ήταν προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, όπως η εξίσωση των πτυχίων με τα κολλέγια, η «πανεπιστημιακή» αστυνομία, η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, η θέσπιση βάσης εισαγωγής και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με την στήριξη της «αγοράς» στον χώρο της εκπαίδευσης.

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να συμπεράνουμε ότι η στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους δεν είναι προτεραιότητα αυτού του Υπουργείο Παιδείας.

Ως Γονείς απαιτούμε, όχι μόνο την άμεση επαναφορά των Σχολικών Γευμάτων, αλλά και την επέκτασή τους σε περισσότερα Παιδιά και Σχολεία της χώρας μας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.