Με αγωνία για τη θωράκιση της Υγείας της σχολικής κοινότητας άνοιξαν τα σχολεία τη Δευτέρα, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει τις αγωνίες και τα αιτήματα που διεκδικούν εδώ και δύο χρόνια μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί οι οποίοι τονίζουμε την επιτακτική ανάγκη για μέτρα προστασίας της υγείας ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες

Εν όψει της επιστροφής στα σχολεία, η κυβέρνηση στη λογική κόστους – οφέλους, επέλεξε και πάλι να μην πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποτροπή της διασποράς στη σχολική κοινότητα. Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται με το «μέτρο» τους ενός τεστ επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, που ωστόσο, όπως αποδείχτηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ούτε αυτά τα στοιχειώδη δεν είχαν εξασφαλιστεί. Από το Σάββατο, όπου ήταν και η τελευταία ημέρα για την προμήθεια των self test από τα φαρμακεία, υπήρξαν ελλείψεις με αποτέλεσμα μαθητές και γονείς να υποστούν ταλαιπωρία, για την οποία ευθύνη έχει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας.

Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά γιατί εκεί ο φυσικός χώρος των παιδιών αλλά με ασφάλεια για την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Απαιτούμε:

  • Αραίωση των μαθητών στις τάξεις – να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων
  • Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ
  • Δωρεάν rapid, PCR, κ.τ.λ.
  • Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων
  • Δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό
  • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.

Στηρίζουμε στην Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας Τρίτη 11 Ιανουαρίου στις 17.30

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.