Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο της και δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια τόσο για την προστασία των παιδιών των γονιών και των εκπαιδευτικών όσο και για την διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων .

Αποκορύφωμα αυτού και ο τρόπος που άνοιξαν τα σχολεία μας με ελλείψεις στα προ απαιτούμενα self test oπου τελευταία στιγμή ενημέρωναν εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς για τις διαδικασίες ενώ το μόνο που προτάσσουν ως μοναδικό όπλο για την ασφαλή επαναλειτουργία τους, παραμένει η περίφημη ”ατομική ευθύνη” της εκπαιδευτικής κοινότητας και το εμβόλιο.

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά γιατί όπως έχουμε αναφέρει ξανά υπάρχουν τεράστιες παιδαγωγικές μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες και η τηλεκπαίδευση τελικά ήταν όπως έκρινε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σύμφωνα με την οριστική της απόφαση παράνομη η πώληση των δεδομένων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στη Cisco και τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησής τους. Ενώ η ίδια η Υπουργός διαβεβαίωνε για το αντίθετο τόσους μήνες πριν.

Βρισκόμενοι όμως σε μια ακόμα περίοδο έξαρσης της πανδημίας με τις μικρότερες ηλικίες να θεωρούνται ακόμα πιο ευάλωτες στην νέα μετάλλαξη του ιού, με μοναδική πρόσθετη πρόβλεψη επιπλέον self test και την απαράδεκτη προϋπόθεση του 50%+1 προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα να

εξακολουθεί να υφίσταται, μόνο ως εμπαιγμός της σχολικής κοινότητας μπορεί να θεωρηθεί.

Απαιτούμε:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τμήμα και άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.
  • Πρωτόκολλα για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Είναι απαράδεκτο να εξακολουθεί να ισχύει η πληρότητα 100% στα μέσα μετακίνησης των μαθητών.
  • Άμεση, δωρεάν χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας – συμπεριλαμβανομένης και της προβλεπόμενης ειδικής μάσκας – σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στις εκπαιδευτικές μονάδες.
  • Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας και δωρεάν μοριακά τεστ σε περιπτώσεις κρούσματος σε ένα τμήμα.
  • Κέντρα ενημέρωσης, εξατομικευμένης παρακολούθησης και εμβολιασμού συνδεδεμένα με τα σχολεία.
  • Άμεση κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.