ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ  ΚΑΡΚΙΝΟ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ

 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ 1 μ.μ.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

  Τέθηκε προς διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», το οποίο διαχωρίζει το ογκολογικό τμήμα από το υπόλοιπο παιδιατρικό νοσοκομείο και το μετατρέπει σε ΝΠΙΔ.

  Ο διαχωρισμός αυτός δεν υπηρετεί κανένα επιστημονικό κριτήριο, μιας και η ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα αυτών των παιδιών δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ανεξάρτητα από τη λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων του. Το Υπουργείο Υγείας στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει διακηρυκτικά, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά, μεταξύ άλλων τα εξής: «Με το ΝΠΙΔ η Ογκολογική Μονάδα αναβαθμίζεται σε Ογκολογικό Κέντρο ώστε να μπορεί να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία προς όφελος των ασθενών χωρίς να αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας του. Ο έλεγχος του ΝΠΙΔ ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς.» Τότε γιατί γίνεται η μετατροπή; Ποια ανάγκη υπηρετεί η Σύσταση του ΝΠΙΔ;

   Είναι προφανές ότι η μετατροπή του ογκολογικού τμήματος σε ΝΠΙΔ πρακτικά σημαίνει ότι στο εξής θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι το σκαλοπάτι που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της περίθαλψης του παιδικού καρκίνου. Το έχουμε δει πολλές φορές το ίδιο «έργο» σε υπηρεσίες του δημοσίου – «φιλέτα» που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον να γίνονται πρώτα ΝΠΙΔ και στη συνέχεια ΑΕ!

   Αντί λοιπόν να στελεχώσουν όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και να το εξοπλίσουν με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και λοιπό μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου, με ευθύνη του κράτους και αποκλειστικά με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να παρέχονται υψηλού επιπέδου, αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας εν έτει 2023, δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλα τα παιδιά, θυσιάζουν την υγεία, ακόμη και των μικρών παιδιών με καρκίνο, στα επιχειρηματικά συμφέροντα!

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών μας για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των υγειονομικών και ενώνει τη φωνή του με την πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού και καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/02 στη 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείο.

Στηρίζουμε απόλυτα τη θέση των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και ρωτάμε για άλλη μια φορά:

Όλα στις πλάτες μας;

Όλα εμπόριο;

Ακόμα και η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου; Καμία ευθύνη του κράτους για την προστασία ούτε καν αυτών των παιδιών;

Απαιτούμε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο να μην φθάσει καν στη Βουλή.

Δε θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τον παιδικό καρκίνο σε εμπόρευμα για τα κέρδη κανενός!

Καλούμε  τις Ενώσεις να εκδώσουν σχετικές αποφάσεις στήριξης της  κινητοποίησης  της 5ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ

του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/02/2023 13:00

ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Καλούμε τους γονείς να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή!

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.