Μόνο λύπη και οργή μας προκαλεί το δυστύχημα στα Τέμπη και ο θάνατος τόσων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Είναι απαράδεκτο στις μέρες μας να γίνονται τέτοια δυστυχήματα, ενώ υπάρχουν όλα τα μέσα και οι τρόποι για να προληφθούν.

Οι καταγγελίες των σιδηροδρομικών, που προειδοποιούσαν για το κακό που έρχεται, αλλά δεν εισακούστηκαν, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για έγκλημα και όχι για ατύχημα.

Αυτό φωνάζουν και χιλιάδες νέοι, φοιτητές και μαθητές, με τις διαμαρτυρίες τους σε όλη τη χώρα: «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή»! Συμπαραστεκόμαστε στις συγκινητικές πρωτοβουλίες τους και φωνάζουμε μαζί τους ότι δε θα αφήσουμε τίποτα να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε το αυτονόητο για εμάς και τα παιδιά μας: Να αισθανόμαστε ασφαλείς, στο σχολείο, σε δημόσιους χώρους, όταν ταξιδεύουμε. Καμιά έκπτωση δεν δικαιολογείται σε κονδύλια όταν πρόκειται για την ασφάλειά μας, για την προστασία της ίδιας μας της ζωής.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και στις οικογένειες όλων των θυμάτων. Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που αγωνιούν για τους τραυματίες τους. Ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση.

Απαιτούμε την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εγκληματικές ευθύνες.

Η Ένωσή μας στηρίζει τη σημερινή μαθητική κινητοποίηση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μαθητικών και άλλων φορέων που προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.