Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων παρουσία αντιπροσώπων από 23 σχολεία του Χαϊδαρίου.

Έγιναν ομιλίες από αντιπροσώπους 18 σχολείων, που εκφράσανε την αγωνία τους για το σύνολο των προβλημάτων αλλά και την κοινή πεποίθηση ότι συλλογικά πρέπει να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία για την μόρφωση των παιδιών μας.

Θετικό βήμα, όλες οι δυναμικές παρεμβάσεις του προηγούμενο διαστήματος, στις οποίες, μετά από κάλεσμα της Ένωσης, συμμετείχαν Σύλλογοι Γονέων, γονείς και μαθητές, εκφράζοντας την ανάγκη να συνεχιστούν και να δυναμώσουν, γιατί τα σημαντικά προβλήματα παραμένουν.

Σχεδόν, απ’ όλους τους ομιλητές καταγγέλθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα, ως εγκληματικό έργο και συνέπεια των πολιτικών ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών αλλά και υποχρηματοδότησης του δημόσιου και κρατικού τομέα, που έχει απομείνει.

Κάνοντας παραλληλισμούς, τα ίδια βιώνουμε καθημερινά, σε κάθε τομέα της ζωής μας, όπως στην υγεία, την εκπαίδευση. Άλλωστε, σε εξέλιξη είναι η μάχη που δίνουμε ενάντια στα εγκληματικά σχέδια εγκατάστασης σταθμών αποθήκευσης LNG, του εφοπλιστή Προκοπίου, παίζοντας την ζωή όλων των κατοίκων του Δυτικού Τομέα, στα ζάρια.

Επιπλέον, γίνανε σημαντικές παρεμβάσεις για την ανάγκη τόσο η Ένωση όσο και οι Σύλλογοι γονέων να ανοίξουν σειρά πολύμορφων πρωτοβουλιών για όλα όσα απασχολούν τους γονείς, κάνοντας μία γέφυρα με τα παιδιά μας, τα 15μελή και 5μελή συμβούλια στα σχολεία, επικοινωνώντας τις δικές μας αγωνίες που σε πολλά σημεία είναι κοινές με των παιδιών μας.

Να ανοίξουμε, τις «κεραίες» μας ώστε να αφουγκραστούμε τις ξεχωριστές δικές τους αγωνίες, των μικρών και μεγάλων παιδιών,  να τους δώσουμε βήμα λόγου, δράσης, και έκφρασης, από κοινού με εμάς,  τους γονείς τους, γιατί μέσα στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον κι όπως ανέφερε στην παρέμβασή τους ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής «αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Άλλωστε, στην κινητοποίηση του Σαββάτου, τα λόγια των δύο μαθητριών,  έδειξαν,  με τον πλέον συγκινητικό τρόπο, ότι έχουν να μας πουν πολλά, πρέπει να τα ακούσουμε, και να τους δώσουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε μπροστά να αγωνιστούμε, κόντρα σε αυτές τις πολιτικές, που διαγράφουν το μέλλον τους ζοφερό.

Να τους δώσουμε την υπόσχεση ότι είναι ένα καθήκον μας και είναι όμορφο, με την φωνή και τους αγώνες μας, αυτό το μέλλον να το φτιάξουμε, να το  ζωγραφίσουμε,  με τα ομορφότερα χρώματα.

Συνεχίζουμε!

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου καλεί σε συμμετοχή την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 11:30πμ στα Προπύλαια με αίτημα:

Ασφαλείς συγκοινωνίες και

Ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.