Σχολεία unplugged

Το γεγονός από μόνο του είναι εξοργιστικό, δεν υπάρχουν λόγια! Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης είχαμε τις προηγούμενες μέρες ολιγόωρη διακοπή ρεύματος –λόγω οφειλών– σε 6 σχολεία του Δήμου. Θεωρούμε άκρως εχθρική τη συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ.

 Τα  παραπάνω  φυσικά  είναι αποτέλεσμα της  απόφασης της Δημοτικής Αρχής της Ν. Σμύρνης που από τον Σεπτέμβρη του 2022 «έσυρε  πρώτη  το χορό»    στην εφαρμογή των κυβερνητικών εντολών για περικοπή κατά 10% της κατανάλωσης ενέργειας, ζητώντας από τα σχολεία να περιορίσουν τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες, προκειμένου να επιτευχθεί «εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων». Μάλιστα, οι κυβερνητικές εντολές για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στους δημόσιους φορείς συνοδεύονταν με κυρώσεις που αφορούν τη μείωση της χρηματοδότησης στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν χωράει καμία επανάπαυση, κανένα εφησυχασμό.

Ως Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής στηρίζουμε τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων Νέας Σμύρνης, αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης, και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε κανένα σχολείο.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
  • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων, ανάγκες σε αναλώσιμα, σχολικά είδη, είδη και μέσα καθαριότητας κλπ.
Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.