Προς:
1) Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως
2) Υπουργό Εσωτερικών κο Μάκη Βορίδη
3) Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη

Ως Ομοσπονδία Γονέων  &  Κηδεμόνων  Περιφέρειας  Αττικής σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων γονέων  της  Αττικής  όπου  στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς έχουν το άγχος να βρουν μία  θέση  στις πρωινές καλοκαιρινές δραστηριότητες των Δήμων, αφού οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζόμενων γονιών δεν συμβαδίζουν με αυτές των παιδιών. Όμως οι θέσεις στα summer  camps  των  δήμων  κάθε  χρόνο  είναι ελάχιστες σε σχέση με τη ζήτηση και τελικά δεν καλύπτουν όλες  τις αιτήσεις. Ταυτόχρονα,  το  κόστος  στα  ιδιωτικά  summer  camps κυμαινόταν πέρυσι από  80€  –  150€  την  εβδομάδα  κάνοντας δυσβάσταχτο ή και απαγορευτικό το  οικονομικό  κόστος  για  τις οικογένειές μας. Αντίστοιχο ήταν  και  το  …τιμολόγιο  στο  summer  camp του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη με κόστος για ένα παιδί  ανά εβδομάδα 130€ !!!

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

  • Να λειτουργήσουν προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στα σχολεία, με  ενιαίο,  επιστημονικά  καταρτισμένο  πρόγραμμα  ανάλογα με τις  ηλικιακές  ανάγκες  των  παιδιών,  με  δωρεάν  πρόσβαση  για όλους τους μαθητές (να γίνονται δεκτά και τα προνήπια, τα οποία, ενώ εντάσσονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση,  δεν  γίνονται  δεκτά στα θερινά camp των Δήμων, λόγω της μικρής τους ηλικίας) και με αποκλειστική ευθύνη των δήμων και του κράτους.
  • Να εκπονηθούν αντίστοιχα απογευματινά προγράμματα για την χειμερινή περίοδο, με τους ίδιους όρους που περιγράφουμε παραπάνω, χωρίς κόστος συμμετοχής, για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών μας για αθλητικές & πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες κρατικές και δημοτικές κατασκηνώσεις, αφού συντηρηθούν και στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό, και να σχεδιαστεί η δημιουργία νέων, προκειμένου να καλυφθούν ενιαία, με παιδαγωγικούς όρους, δημόσια και δωρεάν οι πάγιες κατασκηνωτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Η δημιουργική απασχόληση, το παιχνίδι, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων των παιδιών !!!!

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.