Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με την προσπάθεια δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελίας περιστατικών βίας, ανέδειξε το ουσιαστικό θέμα που είναι ότι: τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ένα σχολείο που θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, βοηθητικό προσωπικό, κατάλληλο πρόγραμμα και όλα τα μέσα για να επιτελέσει το ρόλο του.

Στο αντίστοιχο δελτίο τύπου (12/4/2023) σταθήκαμε αναλυτικά στους λόγους που θεωρούμε αρνητική τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών.

Ταυτόχρονα το ΔΣ της Ομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρίαση εξέτασε το συγκεκριμένο ζήτημα όπου και παραβρέθηκαν οι πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Ενώσεων που έχει προκύψει το θέμα: Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Χολαργού Παπάγου, όπου έγινε μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας με το Υπόμνημα που επισυνάπτεται θα ζητήσει συνάντηση με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών & Παιδείας προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις του και να ζητήσει την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου μνημονίου.

Κάτω από τις αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις των Ενώσεων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Χολαργού – Παπάγου στους αντίστοιχους δήμους, σταμάτησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι μία θετική εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η συλλογική μας δράση μπορεί να βάλει εμπόδια σε εξελίξεις που είναι σε βάρος των παιδιών μας. Και μάλιστα όταν απέναντί τους είχαν δημοτικές αρχές, όπως στο Δήμο Ελληνικού –  Αργυρούπολης, όπου με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς επιτίθενται στις Ενώσεις και ονομαστικά στην πρόεδρο της συγκεκριμένης Ένωσης Γονέων φθάνοντας στο σημείο να καλούν τους γονείς να απέχουν και μην τις ακολουθούν!!! Ντροπή!

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να μην επιτρέψουν να βρουν έδαφος οι προσπάθειες δήμων και κυβέρνησης να μετατραπούν τα σχολεία σε αρένα καταγγελιών προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια της κρατικής πολιτικής που έχει αναγκάσει τα σχολεία να λειτουργούν χρηματοδοτούμενα με το σταγονόμετρο.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας και τον αγώνα μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει, θα έχει όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, θα μπορεί να στηρίξει τα παιδιά μας στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους με τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της αγάπης για τη μόρφωση και για τον άνθρωπο.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.