Στην συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 29 / 03,  ικανοποιήθηκε μετά από αρκετό καιρό το αίτημα που είχε υποβληθεί κατ΄επανάληψη από την Ένωση και από τους Συλλόγους Γονέων του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου για την ενημέρωσή μας σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των παραπάνω σχολικών μονάδων στο κτίριο της Εστίας.

  Σύμφωνα με όσα μας γνωστοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή  Δημάρχου και Αντ/ ρχο Καθαριότητας,  κ. Νασιμπιάν, οι αξιώσεις της Εστίας για τα οφειλόμενα ενοίκια των προηγούμενων ετών διεκδικούνται πλέον από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ύψος του μισθώματος που θα καταβάλει στο εξής ο Δήμος για το κτήριο. Τις ίδιες πληροφορίες λάβαμε και στην ενημέρωση που είχαμε από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας.

   Η Ένωση τοποθετήθηκε με την πάγια θέση της όπως αυτή είχε κατατεθεί και στο δημοτικό συμβούλιο στις 29/11/22:

 – Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παύση λειτουργίας των δύο σχολείων, ως αυτοτελών σχολικών μονάδων,ούτε για μια ημέρα.

– Απορρίπτουμε οποιαδήποτε λύση κλεισίματος σχολείων στη Νέα Σμύρνη, κατάργησης τμημάτων και διαμοιρασμού μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες.

– Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο διχασμό της σχολικής κοινότητας και σε κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησής της ως μοχλού πίεσης από τις δικονομικώς αντιμαχόμενες πλευρές.

   To Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο τη συνεχή, ανεμπόδιστη και ασφαλή λειτουργία του σχολείου της Εστίας, πως θα είναι αλληλέγγυο σε κάθε αγώνα του της σχολικής κοινότητας στην κατεύθυνση αυτή, πως θα εξαντλήσει κάθε τρόπο και μέσον για να αποδοθούν τα προηγούμενα απαιτούμενα ποσά στην Εστία από το ΥΠΕΣ, διαφορετικά θα υπάρξει δέσμευση για την καταβολή τους από τον δήμο, και πως θα κινήσει τη διαδικασία για τη μίσθωση του κτηρίου της Εστίας για να διατηρήσει εκεί τις σχολικές μονάδες.

   Επίσης, πληροφορηθήκαμε πως στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Μ. Τρίτη, ένα από τα θέματα προς συζήτηση είναι η έγκριση της αναγκαιότητας μίσθωσης για τη στέγαση των δύο σχολείων, του 8ου γυμνασίου και του 7ου λυκείου. Ελπίζουμε η απόφαση που θα ληφθεί να  είναι η αρχή μιας θετικής κατάληξης και το οριστικό τέλος μιας μπακαλίστικης αριθμητικής που βγάζει πάντα αίθουσες και σχολεία να μας περισσεύουν ( αρ.πρ. 28172/15/11/19 εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο σελ.2 ‘’ είναι αντιληπτό ότι τα δύο σχολεία αυτά μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες σχολικές δομές της πόλης μας’’20/11/2019 ). 

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.