Η Ένωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας σε συνέχεια της επικοινωνίας της με τους Συλλόγους Γονέων, προκειμένου να καταγράψει και να αναδείξει σημαντικά ζητήματα που αφορούν σε κτιριακά ζητήματα σχολείων της περιοχής μας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών καθημερινά, με αίτημά της προς το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στα 58οΔΣΑ, 11οΔΣΑ, 60οΔΣΑ, 62οΔΣΑ και στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας, στη συνεδρίασή του.

Το ζήτημα της ανάγκης για σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη δεν είναι καινούριο. Αιτίες μιας σειράς προβλημάτων στα σχολεία, αποτελούν η χρόνια υποχρηματοδότηση και η σχεδόν ανύπαρκτη ουσιαστική συντήρηση των σχολικών μονάδων και επιπλέον, η διάχυση ευθυνών για τις υποδομές των σχολείων μετά τη μετατροπή του ΟΣΚ σε ΑΕ, τη μετατόπιση της κεντρικής ευθύνης του κράτους για τα σχολεία στους δήμους και άλλους φορείς, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την κερδοσκοπία επιχειρηματικών – κατασκευαστικών ομίλων. Οι εξελίξεις, τόσο μετά το ατύχημα στις Σέρρες όσο και με τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, μας υποχρεώνουν να θέσουμε επιτακτικά το ζήτημα της ασφάλειας της σχολικής στέγης.

Καλούμε του Συλλόγους Γονέων της περιοχής μας να παραβρεθούν την Τρίτη 11/4/2023, ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17:00 έξω από το Δημαρχείο, Αθηνάς 63 και από κοινού να απαιτήσουμε:

  • Να δρομολογηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έγκαιρης και άμεσης παρέμβασης για έλεγχο και επισκευή των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.
  • Ουσιαστικός (όχι μόνο οπτικός) προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία της 4ης ΔΚ, σύγχρονα, ασφαλή σχολικά κτίρια, που να καλύπτουν πλήρως τις σημερινές παιδαγωγικές ανάγκες.
Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.