Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με δεδομένη την ευθύνη και κυρίως το ενδιαφέρον σας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για την εκλογική σας περιφέρεια, σας απευθύνουμε δημόσια έκκληση:

Όχι άλλη ανασφάλεια, όχι άλλη αδιαφορία! / Τα σχολεία μας δεν θα γίνουν «Τέμπη»!

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου  Αιγάλεω έχουμε, επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια, επισημάνει  τα κακώς κείμενα σχετικά με  τα σχολικά κτήρια, τις σχολικές υποδομές στον Δήμο μας, την έλλειψη σωστής συντήρησης και έργων, την υποχρηματοδότηση, την ανάγκη ελέγχου όλων των σχολικών κτηρίων, με στατικούς και αντισεισμικούς ελέγχους,  το παράνομο της μεταστέγασης  των μαθητών του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω (υπό έξωση) στο 14ο Δημοτικό, στο μέσο της σχολικής χρονιάς χωρίς να έχει προϋπάρξει το προβλεπόμενο πόρισμα της επιτροπής καταλληλότητας και χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί οι σημαντικές επιπτώσεις στους μικρούς μαθητές.

Έχουμε επισημάνει επίσης τις ελλείψεις σε θέματα καθαριότητας, την μεγάλη και βάσιμη ανησυχία μας όταν συχνά και στα σχολεία της περιοχής μας συμβαίνουν ατυχήματα εις βάρος μαθητών,  έχουμε επισημάνει θέματα ασφάλειας, π.χ. με προβληματικά στέγαστρα, και προσβασιμότητας μαθητών με αναπηρία, όμως λύσεις έμπρακτες δεν έχουν υπάρξει και η ανάληψη ευθύνης διαχέεται μέσα στη λήθη της καθημερινότητας καθώς και στην μετακύλιση  αρμοδιοτήτων…

Επιπρόσθετα σε όλα τα παραπάνω και το χρονίζον πλέον ζήτημα των 4ων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Αιγάλεω (10 σχολεία σε λειτουργία) , που από τον σεισμό του Ιουλίου του 2019 κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω σημαντικών φθορών (τα δυο εξ αυτών μάλιστα κατεδαφιστέα) και έκτοτε δεν έχουν προχωρήσει έργα αποκατάστασης και ανέγερσης των νέων κτηρίων που απαιτούνται.

Ως γονείς σας δηλώνουμε για ακόμη μια φορά, την επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης και άμεσης παρέμβασης σας στο μείζον θέμα της σχολικής στέγης στον Δήμο Αιγάλεω που απαιτεί επίλυσης προς όφελος της σχολικής κοινότητας, κυρίως των μαθητών και παιδιών μας!

Οι γονείς δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα βάση Συντάγματος , για πρόσβαση στην δημόσια παιδεία όλων των μαθητών και σε συνθήκες και υποδομές που θα εγγυούνται την σωματική τους ασφάλεια αλλά και την απρόσκοπτη ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία!

Χαιρετίζουμε τις πρόσφατες διαφημίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τους διαδραστικούς πίνακες που διατίθενται σε κάποια σχολεία της χώρας μας, οι υποδομές και ο εξοπλισμός των σχολείων μας, όπου αυτός υπάρχει, σαφώς και χρίζει αναβάθμισης και προσθηκών, αλλά αυτό που κυρίως επείγει αυστηρά πλέον για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω, είναι να έχουν σχολική στέγη! Ασφαλή σχολική στέγη!

Η ανησυχία μας είναι έκδηλη όσο και βάσιμη, τόσο που επιβάλλεται η Πολιτεία, τα αρμόδια Υπουργεία, η Τοπική Αυτοδιοίκησηνα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να διασφαλίσουν την Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας, τα ασφαλή σχολεία που απαιτούνται! Και Εσείς προσωπικά!

Ποιος λοιπόν αναλαμβάνει την ευθύνη;

Μπορείτε να εφησυχάσετε;

Γι’ αυτό και ως Γονείς λέμε:

Έργα εδώ καιτώραΌχι λόγιαέργα!

Ασφαλή σχολική στέγη για όλους τους μαθητές !

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.