Η εγκληματικότητα είναι ένα φαινόμενο που ακόμη βασιλεύει στην περιοχή μας κάνοντας  εμάς και τα παιδιά μας εν δυνάμει θύματα αυτής. Για πολλοστή φορά  γινόμαστε μάρτυρες «αδέσποτων» σφαιρών πολυβόλων όπλων μέσα στα σχολεία της περιοχής μας. Μάλιστα αυτή την φορά στο σχολείο που πριν 7 χρόνια χάθηκε ο Μάριος από άλλη μία  ιπτάμενη σφαίρα μπροστά στα έντρομα μάτια των μικρών  συμμαθητών του.

Επίσης το ίδιο εγκληματικό χαρακτηρίζουμε και το φαινόμενο βανδαλισμού σχολείου το βράδυ της Ανάστασης στο όνομα των «εθίμων» όταν έγινε βορά σε μολότοφ και γκαζάκια που εκτοξεύτηκαν προς αυτό. Το σχολείο είναι αυτό που προάγει τον πολιτισμό και όχι να γίνετε στόχος εγκληματικών ενεργειών με την ανοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής στο όνομα των εθίμων.

Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τα φαινόμενα αυτά , την δική μας και του συνόλου των μελών μας. Αναρωτιόμαστε έως πότε θα κυριαρχεί η εγκληματικότητα και η βία στον δήμο μας χωρίς να λογαριάζετε η αξία των ζωών μας στον βωμό του κέρδους για όλες αυτές τις περιθωριακές ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα στο Μενίδι.  Ως πότε η πολιτεία θα σφυρίζει αδιάφορα στην εγκληματική δράση όλων αυτών χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την εξάλειψη τους, παρά μόνο μεγαλεπήβολες κουβέντες και συζητήσεις επί συζητήσεων χωρίς καμία ουσία.

Ως απερχόμενο ΔΣ της Ένωσης καλούμε το νέο ΔΣ που θα εκλεχθεί μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει,  μαζί με το σύνολο των μελών μας  να παραμείνει μπροστά στον αγώνα διεκδίκησης όλων αυτών των αναγκαίων μέτρων από την πολιτεία, είτε κεντρική είτε τοπική έτσι ώστε να ανασάνει ο τόπος μας από την εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή. Αρχής γενομένης από την μαύρη επέτειο στις 8 Ιούνη , 7 χρόνια από τον Μάριο μας πρέπει να στείλουμε ένα δυναμικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη βία μέσα και έξω από τα σχολεία μας και θα απομονώσουμε κάθε εγκληματική συμπεριφορά που δρα γύρω μας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.