Αγαπητά μέλη μας, αγαπητοί γονείς,

Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας.

Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης Καλλιθέας  ( Ε.Ε.Ε.ΕΚ ) είχε ζητήσει να τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν σταλεί επιστολές και από τον ίδιο τον σύλλογο γονέων, αλλά και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας.
Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο τρέχον σχολικό έτος δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δύο Δημοτικά συμβούλια, όμως τα προβλήματα του σχολείου δεν έχουν επιλυθεί.

Ο σύλλογος γονέων μαζί με τους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας αλλά και μέλη συλλόγων γονέων άλλων σχολείων της πόλης μας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 9/6/2023

Τέθηκαν για άλλη μία φορά με έντονο τρόπο ΑΜΕΣΑ τα προβλήματα του σχολείου:
1. Αντικατάσταση στέγης.
2. Διαχωρισμός των αιθουσών του σχολείου.

ΤΟ Ε.Ε.Ε.ΕΚ είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο. Ξεκίνησε να στεγάζεται στο χώρο που βρίσκεται όταν μεταφέρθηκε το Ειδικό δημοτικό σχολείο στις νέες εγκαταστάσεις . Στην αρχή  φιλοξενούσε λιγότερους από 30 μαθητές και τώρα έχει φτάσει να φιλοξενεί σχεδόν 90.

Οι χώροι που φιλοξενούνται οι μαθητές είναι προκάτ αίθουσες που δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές για να φιλοξενούν εφήβους με ιδιαιτερότητες.

Είναι πάγια η θέση και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας, αλλά και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου .
Η δημιουργία  ενός νέου κτιρίου, με σύγχρονες προδιαγραφές για να μπορέσει να στεγάσει τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, όχι μόνο από το  Δήμο Καλλιθέας, αλλά και από τους όμορους δήμους.

Μέχρι τότε όμως ζητάμε το αυτονόητο.

Διεκδικούμε  για άλλη μία φορά ενωμένοι, γονείς και καθηγητές να στρέψουν το βλέμμα τους οι Δημοτικοί άρχοντες σε αυτό το ιδιαίτερο σχολείο και να βοηθήσουν τα παιδιά, να ζήσουν, και να δημιουργήσουν σε ένα πιο ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον!

Ζητάμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου Καλλιθέας.

Ο κύριος Δήμαρχος στο συμβούλιο της Παρασκευής 9/6/23 δεσμεύτηκε ότι,
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τις εργασίες στο σχολείο σε προτεραιότητα από τις εργασίες των υπολοίπων σχολείων.
Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας έχει αποστείλει στο τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας επιστολή που ζητά να μας αποσταλούν εγγράφως οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στα σχολεία μας  στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.


Περιμένουμε τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής να υλοποιηθούν. 

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.