Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 26/7/2023 παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας με θέμα την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Παρασκευής.

           Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής και εκπρόσωποι των Ενώσεων: Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Πεντέλης-Μελισσίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Χαλανδρίου και Χολαργού – Παπάγου παρέδωσαν το υπόμνημα της Ένωσης Αγίας Παρασκευής και του Συλλόγου Γονέων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγ. Παρασκευής και για κωφούς – βαρήκοους μαθητές το οποίο συνυπογράφουν και στηρίζουν: η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, Ν.ΙΩΝΙΑΣ, ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  απαιτώντας το αυτονόητο:

  • Την άμεση εύρεση λύσης για τη σχολική χρονιά 2023-24 που θα εξασφαλίσει τη φοίτηση σε όλους τους μαθητές/ μαθήτριες, παλιούς και νέους,  και την ασφάλεια στο σχολικό τους περιβάλλον.
  • Την εύρεση χώρου και την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών / τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

           Δυστυχώς δεν λάβαμε κάποια εγγύηση ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα ώστε τα παιδιά να ξεκινήσουν κανονικά τη σχολική τους χρονιά. Τον Σεπτέμβρη δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι ορατός ο κίνδυνος δεκάδες παιδιά να βρεθούν στον αέρα!

           Είναι σε εξέλιξη ενέργειες ώστε να βρεθεί μια προσωρινή λύση σε σχολείο στο Δήμο Κηφισιάς αλλά σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει καμία εγγύηση από τη ΔΔΕ και το Υπουργείο ότι αυτές θα ευοδωθούν.

           Εδώ αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας  και του Δήμου Αμαρουσίου για τη δημιουργία αυτής της απαράδεκτης κατάστασης. Το πρόβλημα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί χρόνια τώρα με δική τους ευθύνη, όταν μάλιστα υπάρχει από το 2006 ΦΕΚ (1509-13.10.2006) βάσει του οποίου ιδρύεται στο Μαρούσι Σχολείο Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής Α’ & Β’ Βαθμίδας. Μάλιστα το 2016 επόμενο ΦΕΚ (2532-17.08.2016) το μετατρέπει σε Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου. Ένα σχολείο που, όλα αυτά τα χρόνια με δική τους αποκλειστικά ευθύνη, έχει μείνει στα χαρτιά.

           Η ανάγκη δημιουργίας ενός υπερτοπικού σχολείου και μάλιστα με ιδιαίτερες απαιτήσεις στις κτιριακές προδιαγραφές όπως είναι τα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., αντιμετωπίζονται από τους δήμους ως καυτή πατάτα που κανείς δεν τα θέλει (προφανώς γιατί κοστίζουν) και όχι με παιδαγωγικά κριτήρια! Είναι ένα ακόμα παράδειγμα τι σημαίνει στην πράξη η μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία στους δήμους.

           Ως Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες και τη στήριξη στην Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής και του Συλλόγου Γονέων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγ. Παρασκευής και για κωφούς – βαρήκοους μαθητές για να εξασφαλισθεί η φοίτηση με ασφάλεια για όλους τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά και για να δημιουργηθεί το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ σε ένα κτίριο σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών / τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία όλου του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.