Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής στηρίζει τις προσπάθειες της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων ώστε να καταργηθεί η απαράδεκτη και άδικη Υπουργική Απόφαση (Υ/Α 20923/Δ2/2021) σχετικά με την προαγωγή των μαθητών των Μουσικών Σχολείων.

      Η συγκεκριμένη ΥΑ στερεί το δικαίωμα  προαγωγής των μαθητών και μαθητριών στα μουσικά σχολεία αν έχουν βαθμολογηθεί έστω και σε ένα μάθημα μουσικής παιδείας με βαθμό κάτω του 10, χωρίς να έχουν το δικαίωμα επανεξέτασης στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, καθεστώς που ισχύει για τα μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των υπόλοιπων τύπων σχολείων.

      Με αυτό τον τρόπο πολλοί μαθητές και μαθήτριες έχουν την παράλογη επιλογή ή να επιδιώξουν να κριθούν μετεξεταστέοι και σε ένα μάθημα γενικής παιδείας ώστε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου ή να απομακρυνθούν από το μουσικό σχολείο στο οποίο φοιτούν. Πρόκειται για μία άδικη αντιμετώπιση που οδηγεί σε αδιέξοδο πολλούς μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων.

Απαιτούμε

  • Την άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης 20923/Δ2/2021 και την επιστροφή των μαθητών πίσω στα μουσικά σχολεία τους με τις διαδικασίες που ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα σχολεία .
  • Την άμεση εκκίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε οι καθηγητές των κατευθύνσεων χορού, κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά σχολεία και εμπειροτεχνών μουσικών στα Μουσικά σχολεία, να βρίσκονται στη θέση τους με το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς.

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 09.00 π.μ. όπου και θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.