Τα σχολικά κτίρια της Αττικής εκπέμπουν SOS

Τι άλλο πρέπει να γίνει;;;;;;

Ευτυχώς που τα σχολεία ήταν κλειστά.

Ευτυχώς που η ψευδοροφή δεν έπεσε τόσο καιρό που τα παιδιά της ΣΤ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο του Βαρνάβα έκαναν μάθημα κάτω από αυτή.

Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση!!

Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν θύματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης.

Μιας πολιτικής που μετράει κάθε έργο όχι αν  είναι αναγκαίο για την ασφαλή φοίτηση των παιδιών στα σχολεία, αλλά με το αν είναι “ανταποδοτικό”, αν είναι “επιλέξιμο” με βάση τις οδηγίες της ΕΕ.

Απαιτούμε τώρα από το υπουργείο Παιδείας, Εσωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων:

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων. 

Να γίνουν τόσο οι απαραίτητοι έλεγχοι όσο και οι απαραίτητες συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια. Να υπάρξει επιτέλους σχεδιασμός και μέτρα για να υλοποιηθούν οι προσεισμικοί έλεγχοι. 

Η Ομοσπονδία Γονέων έχει δημοσιεύσει συγκεκριμένο υλικό από 22 Ενώσεις. Οι Ενώσεις Γονέων, Σύλλογοι Γονέων έχουν καταθέσει επανειλημμένως σαφή αιτήματα με ελλείψεις και αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν τώρα!

Καταγγέλλουμε το γεγονός(από την εικόνα που έχουμε ως Ομοσπονδία από τις Ενώσεις μας) ότι μέχρι αυτή τη στιγμή στα σχολεία πολλών δήμων  της Αττικής δεν έχει μπει ούτε πρόκα! και τα σχολεία ανοίγουν σε  37 ημέρες!!

Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων!!

Το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών και οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.