Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Περιστερίου ευχόμαστε στους γονείς, τους κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πόλης μας καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους σηματοδοτεί κάθε χρόνο την ελπίδα και την αισιοδοξία για τη νέα γενιά που περνά το κατώφλι του σχολείου γεμάτη όνειρα για το μέλλον.

Για εμάς όμως τους γονείς και κηδεμόνες το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού σηματοδοτεί επίσης την αγωνία, γιατί γνωρίζουμε ότι μια ακόμη σχολική χρονιά δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς στην προσπάθεια των παιδιών μας να κατακτήσουν την γνώση.

Γνωρίζουμε καλά ότι θα υπάρχουν και φέτος 20.000 εκπαιδευτικά κενά που το Υπουργείο Παιδείας πιστό στην ετήσια πρακτική του δεν έχει φροντίσει να καλύψει από πριν.

Γνωρίζουμε καλά πόσο βαθιά θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουμε την περιβόητη σχολική λίστα.

Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα σχολεία στον Δήμο μας είναι πολύ παλιά και δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας και κάθε χρόνος που περνάει επιβαρύνονται εγείροντας ζητήματα ασφάλειας για τα παιδιά μας.

Επίσης στην πόλη μας ξεκινάμε την χρονιά με ένα σχολείο λιγότερο από πέρσι μετά την συγχώνευση του 28ου Δημοτικού Σχολείου με το 20ο Δημοτικό Σχολείο, γεγονός που δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί.

Δυστυχώς, όμως, φέτος το κουδούνι δεν θα χτυπήσει σε όλα τα σχολεία της χώρας. Στη Θεσσαλία τα σχολεία λόγω της πλημμύρας δεν θα λειτουργήσουν. Εκατοντάδες παιδιά δεν θα περάσουν το κατώφλι του σχολείου τους γιατί τα σπίτια τους και τα σχολεία τους χάθηκαν μέσα σε τόνους λάσπης εξαιτίας της αδιαφορία του κράτους για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής αυτής, παρόλο που είχε ζήσει πριν μερικά χρόνια παρόμοιες καταστάσεις. Θα βρεθούμε στο πλευρό αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους και θα δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καλεί τους γονείς και κηδεμόνες η αγωνία τους να μετατραπεί σε επαγρύπνηση και δράση, ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Είναι ο μόνος τρόπος που φέρνει αποτελέσματα, γεγονός που αποδείχτηκε με την ανέγερση του ΕΕΕΚ Περιστερίου, που φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο Περιστέρι. Ένα σχολείο που κατακτήθηκε με αγώνες της Ένωσης Γονέων, των Συλλόγων Γονέων και των φορέων του Περιστερίου εδώ και δεκαετίες.

Η Ένωση Γονέων μαζί με τους Συλλόγους Γονέων, τους γονείς κι εκπαιδευτικούς καλούμαστε να σταθούμε για άλλη μια χρονιά δίπλα στα παιδιά μας στηρίζοντάς τα με όποιον τρόπο μπορούμε. Δίνουμε τη μάχη μας για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.. Και θα το κάνουμε…..διεκδικώντας το καλύτερο για τα παιδιά μας!!!!

Για το Δ.Σ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.