Τα σχολεία των παιδιών μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τα τραγικά κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε σχολικούς νοσηλευτές!

Συνεχώς έρχονται στην Ομοσπονδία καταγγελίες Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία με τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς, τόσο στη γενική αγωγή όσο και στην ειδική αγωγή. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα με την παράλληλη στήριξη, όπου καταστρατηγούνται οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ και αντί το παιδί να λαμβάνει υποστήριξη σε όλες τις ώρες που δικαιούται, να αντιστοιχεί σε αυτό εκπαιδευτικός μόνο για κάποιες (συνήθως το 1/3) για να «καλυφθούν» δήθεν έτσι περισσότερα παιδιά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Γονέων 4ης ΔΚ του Δήμου Αθηναίων μόνο στην Α Αθήνας αυτή τη στιγμή τα κενά σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής είναι 283 και σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής (ειδικά σχολεία & παράλληλη στήριξη) 1.100, από τα οποία τα 790 αφορούν την παράλληλη στήριξη!!! Επιπλέον στα τμήματα υποδοχής, δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός με τα κενά να είναι 100! Στη συνάντηση της Ένωσης Γονέων με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας η ενημέρωση ήταν ότι από τη μεριά τους έχουν δοθεί στο Υπουργείο εγκαίρως όλα τα κενά ωστόσο για την παράλληλη στήριξη έστειλαν μόνο 440!

Το ίδιο τραγική κατάσταση διαμορφώνεται και σε άλλες περιοχές με, επίσης , ιδιαίτερο ζήτημα τον πολύ μικρό αριθμό σχολικών νοσηλευτών!

Πολλές Ενώσεις και Σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε συναντήσεις, διαμαρτυρίες, επιστολές προς τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, υπάρχουν αντίστοιχες κοινές δράσεις με σωματεία εκπαιδευτικών προκειμένου να πιέσουμε για το αυτονόητο: Όλα τα παιδιά να έχουν τον εκπαιδευτικό που χρειάζονται.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία!

Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 28/9/23 και ώρα 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας να απαιτήσουμε:

  • Να γίνει ΑΜΕΣΑ η Β φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών και να καλυφθούν όλα τα κενά!
  • Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρίζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.
  • Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για σχολικούς νοσηλευτές

Το ΔΣ

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.