Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 29.9.2023

Χτες Πέμπτη 28/9/23 και ώρα 14:00 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής μαζί με Ενώσεις συλλόγων γονέων, συλλόγους γονέων, με εκπαιδευτικά σωματεία από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.

Η μαζικότητα των γονέων από όλη την Περιφέρεια Αττικής ήταν αποφασιστική και η ηχηρή φωνή μας αθροίστηκε στις φωνές των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών όπου και καταστήσαμε σαφές ότι το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών της χώρας δεν θα μπει στο ζύγι του «Κόστους – Οφέλους» όσο και αν εντέχνως επιχειρείται από την κυβέρνηση.

Όλοι εμείς οι γονείς παραμένουμε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, δίνουμε από κοινού τον αγώνα στην για χρόνια τώρα επιχειρούμενη συνθλιβή της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για ακόμη μία φορά απούσα, απέφυγε συνειδητά να δεχτεί εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονέων!

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση με τον Υπουργό γιατί στην μόρφωση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών μας δεν χωράνε αλχημείες.   

Διεκδικούμε:

  • Να γίνει άμεσα η β΄ φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών και να καλυφθούν όλα τα κενά!
  • Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρίζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.
  • Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για σχολικούς νοσηλευτές.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους συλλόγους γονέων με υπομνήματα, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις να συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε ελλείψεις και προβλήματα και να απαιτούμε την επίλυση τους.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.