ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής εκφράζει  την οργή και αγανάκτηση του για την εισαγγελική πρόταση να αθωωθεί ο Μίχος για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία τόσο του Μίχου όσο και των υπόλοιπων δραστών από την δικαιοσύνη.

Ως  γονείς  δεν  δεχόμαστε  την φρίκη δίχως τέλος με θύματα  τα παιδιά. Μας προκαλεί αποτροπιασμό η προσπάθεια να  προβληθεί ως συναινετικός  ο βιασμός και η μαστροπεία σε βάρος ενός μικρού παιδιού , η προσπάθεια να γίνει αποδεκτό ότι όλα πουλιούνται, όλα αγοράζονται ακόμα και το ανθρώπινο σώμα. Δεν  είναι επιλογή  ο καταναγκασμός και η σαπίλα  του  συστήματος.!!!

Ως  γονείς  δεν θα  επιτρέψουμε  την συγκάλυψη και  την ανοχή  του  εγκλήματος .Κόντρα στη σαπίλα και στο βούρκο που θέλουνε να μας βυθίσουν, αντιπαραθέτουμε τη  συλλογικότητα , την αλληλεγγύη  , τον αγώνα. Διεκδικούμε μέτρα που δεν θα αφήνουν κανένα παιδί απροστάτευτο.

Απαιτούμε:

-Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού.

-Να στελεχωθούν όλα  τα σχολεία με ψυχολόγους,  κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές

-Να ενισχυθούν με προσωπικό οι δημόσιες δομές παιδικής προστασίας και οι κοινωνικές υπηρεσίες για την πρόληψη των φαινομένων της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών

-Μέτρα στήριξης, οικονομικά,  κοινωνικά  των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών.

-Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης  στα σχολεία για να μην αποκλείεται κανένα παιδί.

Καλούμε  τις Ενώσεις Γονέων, τους Συλλόγους  της  Αττικής  μαζί  με τους μαθητές &  εκπαιδευτικούς να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα  & έξω από τα  σχολεία, στις πλατείες στις γειτονιές, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου παιδιού στον Κολωνό.

Καμία  Συγκάλυψη  -Καμία  Ανοχή

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.