Κυρία Υπουργέ,

Στις δυσμενείς οικονομικές  συνθήκες που διαβιοί η πλειοψηφία των οικογενειών των μαθητών της χώρας μας, το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» θα μπορούσε να  αποτελέσει ένα στήριγμα για μεγάλο ποσοστό από αυτές. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με την αναγκαιότητα γενναίας επέκτασης και ενίσχυσης του, ο ημερήσιος αριθμός σχολικών γευμάτων που προβλέπεται να διανεμηθούν σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τις σχολικές χρονιές 2024-25, 25-26 & 26-27, ανέρχεται στα 231.062.

Ο αριθμός αυτός, αν και αυξημένος -σε σχέση με την προηγούμενη τριετία- κατά περίπου 20.000 σχολικά γεύματα ημερησίως, στην πράξη καλύπτει τη μειοψηφία των μαθητών/τριών των δημοτικών σχολείων της Χώρας (περίπου το 40%). Εάν υπολογίσουμε δε τα νήπια/προνήπια, που είναι εγγεγραμμένα στα Νηπιαγωγεία της Χώρας, το ποσοστό κάλυψης πέφτει στο 30%… Τέλος, δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για επέκταση του ωφέλιμου αυτού Προγράμματος και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

            Για τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας για την αναγκαιότητα ουσιαστικής επέκτασης και διεύρυνσης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», με προοπτική καθολικής εφαρμογής του ξεκινώντας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.